20160120

Preparing for Siberia's freezing winds

[ENG below]

Yliuomenna ois lähtö Tsekkeihin larppaamaan! Kyseessä on vuoteen 1918 sijoittuva peli, joka kertoo Tsekkien Legioonan yhden osaston matkaamisesta Siperian halki takaisin kotiseuduilleen ensimmäisen maailmansodan loputtua. Mun hahmo on Legioonalaisen miehen mukaan lähtenyt nuori nainen Venäjältä.

Kerron larpista tarkemmin sit myöhemmin, mut nyt pieni postaus valmistautumisesta. Koska voi apua mihin oon taas lähössä! Larpin aikana kävellään useita kilometrejä ja yövytään eräolosuhteissa. Talvella. Pakkasessa. Aaagh! :D 

Mähän en siis ole eräjormaillut ensimmäisen kerran kun vast puoltoist vuotta sitten enkä oo koskaan käyny missään kunnon vaelluksella tai missään. Talvella pistän harvoin ees nenäni ulos jos vaihtoehtona on käpertyy vilttien alle juomaan kaakaoo. Mut mä tykkään haasteista, joten pakkohan tonne oli lähtee uusii kokemuksii hakemaan! 

Miten mä nyt sit olen valmistautunut tähän? Entinen Neiti Minihameessa Kesät Talvet on hankkinut itelleen kunnon kansalaisen talvivermeitä, koska oikeesti kuolisin muuten tonne. Varustelekasta oli hyvä lähtee liikkeelle. Tilasin itelleni Särmä Merinovilla -leggarit. Oikeen noi paksummat versiot. Ne kun posti toi, niin muutaman päivän käytön jälkeen olin et miks en oo ennen elämässäni kuullu tämmösestä! Eihän noi nyt toki itekseen ole ihme, ne vaatii kaverikseen thermoleggarit, jalan pituset säärystimet ja villasukat, sihen vielä pitkät housut päälle, mut aluskerroksena jotain ihan ihmeellistä. Ja mä kun ennen kuvittelin kerrospukeutumisen tarkottavan sitä et pistetään kolmet kivanväriset nailonsukkahousut päällekäin ja sit hytistään hypotermian partaalla talvipakkasissa. :|


Käytettyäni merinoleggareita viikon putkeen kun osu just kätevästi noi -30C pakkaset sihen väliin, päätin hankkii myös merinovillasen paidan. En luottanut et Lekasta välttämät kerkeis enää tulee ennen reissua, joten marssin paikalliseen Partioaittaan, josta sovittelujen jälkeen päädyin tarjouksessa olleeseen Woolpower Liteen. *Kaching* ja sinne meni viiskymppiä. Mut tätä varten olen säästäny syyskuusta lähtien ja tätä varten menin ylipäätänsä töihin, joten nyt panostetaan sitten! 



Woolpower Lite




Samasta paikasta hain vielä tänään tarjouksessa olleet merinovillasukat. Koska saatan olla rakastunut.♥

Aluskerros on siis aika reilassa, paidan päälle mulla on olemassa pari villapaitaa joita sit lisäilen ja poistelen tarpeen mukaan, alaosaan nuo edellämainitut. Jalkineet on nyt kans modattu sellaseen kuntoon et pitäis selvitä: Varustelekan uskolliset maiharit jotka tuli testattua viime kesänä Puolan OldTownissa sai lisävarusteikseen kylmyyttä eristävät pohjalliset ja sellaset naskalipohjat. Molemmat on Lidlistä, maksoivat noin vitosen pari. Muutoin kengät on vedenpitävät ja tukee nilkkaa, joten en keksi enää mitään mitä niissä vois olla paremmin! :) 

Päällystakki ja karvahattu tuleekin sit pelinjohdon puolesta, joten niitä ei tarvii stressata. Ainoa joka nyt pikkasen mietityttää on mun makuupussi, joka on loottia jostain. Se on paksua matskua ja vie rutosti tilaa, mut se on oikeesti jostain 80-luvulta ja pikkasen aikansa elänyt, kuollut ja nyt sitten haudastaan noussut. Mut sillä mennään. Aika loppuu kesken et alkais perehtyä enää niiden sielunelämään, jos jotain hc-mallia ois kiikarissa. :P 




Ylläolevat ihmeet nappasin myös Varustelekasta itelleni ajatellen et jos meinaa tulla kuolema niin noi saavat olla sit viimeinen toivoni Siperian tuiskuissa. Kyseessä on itsestäänlämpiävät kädenlämmittimet. Kerran luistellessa jo testatut. Ei ne ihan hirmusesti lämmittäneet, mut siinä tilanteessa kun mietti mahdollisuutta sahata sormensa irti ennen kuin ne menee kuolioon noi oli ihan toimivat. 

Noniin, mut off-game varustus on nyt kasassa ja tän illan askartelin kaikenlaista suklaakääreistä viskipulloihin. Katotaan ehdinkö niistä postata vielä ennen reissua vai jääkö ens viikkoon. :) 


I'm going to Legion larp which tells about Czechoslovak Legions and their journey from Siberia to their home after WW1. In this post I'm just telling that I suck at hiking and camping and I have never done those things during winter and that's what we'll do at the larp. :D 

I bought myself leggings, shirt and socks made of merino wool. I also have lots of socks and shirts made of normal wool so I wish I'll survive. :P 

Those rainbow colored paddles above are handwarmers. You can just boil them and use over and over again. There's some chemical reaction which starts the heatening when you bend a little metallic particle inside the paddles. They are cool but let's see how they work in the larp. :)

Today I made also other props for the larp like wrapping for chocolate and label for whiskey bottle. I'll post them sooner or later here! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

// Waiting for connection...
// Connect: TRUE
// HELLO STRANGER, HOW CAN I HELP YOU
// Please type your message